Videre utdanning

Et fag-/svennebrev gir deg også mulighet til å ta videre utdanning ved fagskoler og ingeniørutdanning ved en del høyskoler. Eller du kan ta mesterbrev i faget.


Fagskole

Fagteknikkere og mellomledere

Når du har tatt fag-/svennebrev og har fått relevent arbeidserfaring, kan fagskole tilby praktisk rettet videreutdanning som gir fagtekniker- eller mellomlederkompetanse.

Utdanningen gir deg bl.a. kompetanse innen beregning, planlegging og koordinering av innkjøp og personressurser i et byggeprosjekt. Fagskoleutdanning gir deg kompetanse du kan ta direkte i bruk i arbeidslivet.

Fagskoletilbud:

  • fordypning bygg
  • fordypning anlegg
  • fordypning BIM-teknikk
  • fordypning treteknikk
  • fordypning bygningsvern
  • fordypning klima, energi og miljø i bygg
  • fordypning kuldeteknikk og varmepumpeteknikk

Fagskolene på Østlandet
Trøndelag høyere yrkesfagskole


Y-veien

Yrkesfaglig videregående til ingeniør

Har du fag-/svennebrev i et relevant lærefag, kan du velge y-vei til ingeniør. Ved høgskoler som tilbyr y-vei, kan du begynne rett på ingeniørutdanningen uten å gå veien om studiekompetanse eller forkurs.

Y-veien retter seg mot søkere med eksamen fra yrkesfaglig utdanningsprogram og relevant fag-/svennebrev. Fagsammensetningen er tilrettelagt studentens fagbakgrunn, slik at studiet kan gjennomføres i løpet av tre år – uten at studentene må ta allmennfaglig påbygging eller forkurs først.

Se y-veien bygg 
Y-veien Ålesund
Y-veien Agder
Y-veien Gjøvik
Y-veien Narvik


Mesterbrev

Mesterutdanning og mesterbrev

Har du fag-/svennebrev i et mesterfag, kan du etter to års praksis ta mesterutdanning og få mesterbrev i faget. Mesterutdanningen består av opplæring i etablering og ledelse, og i faglig ledelse. Som mester har du et godt grunnlag for å starte egen bedrift eller få ledende stillinger i bedriften der du er ansatt.

Mesterbrev

Hvor kan jeg ta mesterbrevutdanningen

.